Víte, jak správně pečovat o boty?

Tipy na zvýšení životnosti bot.

1. Obouvejte boty pomocí lžíce. Platí hlavně u uzavřených bot. Pokud se do nich snažíte dostat silou, ničíte patní část. Pokud lze botu povolit (mají tkaničky nebo jiný typ zapínání), povolte je.

2. Respektujte účel obuvi. Nevhodným používáním boty ničíte, a přitom nemusí jít o výrobní vadu. Doba životnosti se automaticky nerovná záruční době. 

3. Boty je vhodné větrat a sušit (nikdy ale ne u zdroje tepla!). Nohy se potí, ať už si to přejeme, nebo ne. Proto vám vaše boty poděkují, pokud je po náročné procházce necháte vyvětrat a vysušit. Pokud je ovšem dáte rovnou k topení nebo kamnům může docházet k deformacím. Je tak lepší je vycpat novinami a nechat vysušit přirozeně. Trpělivost růže přináší. :-)
 
4. Čistěte, krémujte, kartáčujte, impregnujte... Snažte se boty ošetřovat adekvátním způsobem. Boty neperte! (pokud to není výslovně dovoleno)
 
5. Snažte se obuv střídat, zejména v deštivém počasí apod. Nepoužívejte stejnou obuv každý den.
 
6. Zjednodušený postup pro čištění obuvi:
  1. Očistit houbičkou.
  2. Vyzkoušet odolnost proti vodě.
  3. Nakrémovat.
  4. Vykartáčovat.
  5. Ošetřit interiér obuvi.
  6. Naimpregnovat.

7. Pokud chcete dotáhnout vše k dokonalosti, pořiďte si napínáky. Jejich vložením si obuv zachová svůj tvar a vydrží pak déle.

8. Nesdílejte boty (každá noha je jiná a prošlápne botu jinak), nepůjčujte je a hlídejte si je před zcizením (i divou zvěří). :-)

PB080137

9. Pokud máte jakékoli dotazy, neváhejte se ozvat. 

DOPORUČUJEME PŘIKOUPIT

Záruka výběru správné velikosti + 29 Kč / 1,2 €

Výměna nebo vratka 100% na naše náklady.