Jaký kufr zvolit na cestování?

Tak co, taky jste dobrodružné povahy? Nebo hodně cestujete třeba za prací? Kufr vám ve výbavě nesmí chybět. Proč jsou kufry teď tak oblíbene? Mají praktický tvar, hodně se do nich vejde a komfortně se přenaší. Tak co, ještě ho nemáte?

Takžeeee ... pokud jste se už rozhodli pro koupi kufru, máme tu pár tipů na nákup. 

1) Cestování letadlem - vždy se řiďte pokyny dané aerolinky a dejte si pozor na povolené rozměry ať už potřebujete kufr do zavazadlového prostoru nebo jako klasický "příručák". Co se týká jich, tak v každé nabídce kufrů máme uvedeno zda je akceptovatelný i s sebou do letadla nebo ne. Pokud si vyberete kufr jinde než u nás, tak si kontrolujte rozměry.  A co zámek? Narovinu, ty současné nemají moc smysl, když někdo bude chtít, tak se do kufru snáze nebo složitěji dostane, je to spíše o tom, aby se náhodou samovolně nerozepnul. Pokud máte o zámek zájem, určitě se nám v nabídce něco najde.

Tady malá aktualizace, od května 2017 vám zámek mohou zničit i přímo pracovníci letiště při namátkové kontrole, pokud se vám to nelíbí, potřebujete takzvaný TSA zámek, na který existuje univerzální klíč, kterým letiště disponují.

Také můžeme doporučit bezpečnostní pásek, který kufr pevně sevře, nemusíte si pamatovát kód nebo někde skladovat klíč. Mrkněte do nabídky, něco tam určitě budeme mít:).

ffgfg_1

2) Váha kufru - když je kufr lehký, neznamená to, že je nekvalitní. U nás se nejvíce prodávají černé kufry z kolekce Dunlop, jsou odlehčené a nemáme na ně v podstatě žádné reklamace. Navíc je testujeme a osobně používáme, abychom mohli doporučit opravdu něco, co máme vyzkoušené. Hodně aerolinek má omezenou váhu do zavazadlového prostoru na 22-25 kg. Na tuto váhu vám stačí kufr o objemu mezi 75-90 litry. Větší už by byl naddimenzovaný nebo vhodný pro náklad větších a lehčích věcí.

Jo a ještě jedna věc, pokud máte rádi třeba takové ty americké nákupy (prázdným kufrem do Ameriky, velký nákup a přeplněným kufrem zpět), tak dbejte na to, aby váš kufr byl co nejlehčí a zbytečně vám neplnil limit dané aerolinky. Pokud je limit 20 kilo a kufr váží 10, tak si toho tam moc nenaložíte, žejo.. :)

147513-200

3) Skořepinový, polyesterový, 2 nebo 4 kolečka? Tam už záleží na vás, skořepina je bezpečnější, ale dražší a těžší. Dvě kolečka jsou super, 4 můžou být ještě pohodlnější. Ale také je dvakrát tak větší šance, že se vám nějaké to kolečko porouchá nebo urazí (kolečka jsou více "vystrčená"). No a také jsou 4 kolečka zpravidla dražší.

Fggtgt

DOPORUČUJEME PŘIKOUPIT

Záruka výběru správné velikosti + 29 Kč / 1,2 €

Výměna nebo vratka 100% na naše náklady.